home U bent hier: Home > Onze producten > GLOBAL CONSTRUCT Systeem > Uitvoering > Zijkant van de welfsels
Print

Zijkant van de welfsels

 • Buitenisolatie ter hoogte van de welfsels of vloeren is essentieel.De Neopor-blokken mogen niet onderbroken worden boven de muren.Het bed Neopor-blokken (of 2 bedden, in bepaalde gevallen) dat moet toegevoegd worden ter hoogte van de welfsels doet ook dienst als bekisting voor het gestorte beton aan de rand van de welfsels en/of voor de drukchape.
   
  Om dit bed vrije Neopor-blokken (niet vastgehecht aan de betonblokken) op zijn plaats te houden, is de meest eenvoudige oplossing  om ze goed te ballasten met betonblokken (die dienen voor het bovenste niveau).
 • N.B. : Het is ook mogelijk om deze blokken te kleven met een lijm zonder oplosmiddel maar deze oplossing is arbeidsintensiever ... en duur.   

  Voor het plaatsen van het eerste bed betonblokken van de bovenverdieping, is het aangewezen om het overschrijdende (in het rood op onderstaande schets) deel van het Neopor-blok te snijden.

  ! De Neopor een beetje boven het niveau van de vloer snijden rekening houdend met de dikte van de cementvoeg die erbij komt onder het eerste bed betonblokken.
   


  N.B. : In de praktijk, is dit snijden van de Neopor (om ze te af te vlakken met het beton van de vloer) zelden precies.
  Indien de voegen tussen deze hersneden zijde en de bovenste Neopor te open zijn, raden we u aan om er expansief polyurethaanschuim in te spuiten.